is vanaf nu

Hoe doet Europa het op het gebied van netwerkconnectiviteit en mobiel internet?

27 juni 2014

De belangrijkste resultaten van het State of the Internet 2014 rapport van Akamai

Akamai heeft weer het State of the Internet 2014 rapport uitgebracht, waarbij gekeken wordt naar onder andere om netwerkconnectiviteit en verbindingssnelheden en de adoptie en beschikbaarheid van breedbandverbindingen. De opvallendste resultaten worden hieronder weergegeven

IPv6

Op het gebied van het overstappen op IPv6 verbindingen, lopen Europese landen voor. Dit is een goed teken, aangezien de IPv4 verbindingen opraken en de overstap dus echt nodig is om apparaten te kunnen blijven verbinden met internetnetwerken. Nederland bevindt zich nog niet in de top tien, dus hier is zeker nog ruimte voor verbetering.

Connectiviteit: Snelheid en breedband

Qua connectiviteit zijn de Europese landen goed op weg. Per jaar namen de gemiddelde pieksnelheden in bijna alle Europese landen toe, in zeven landen zelfs met meer dan 20%. In Nederland was de groei 22% en alleen Italië liet een geringe daling zien (0,7%). De algemene trend van de jaarlijkse groei van de waargenomen pieksnelheden geeft een constante kwaliteitsverbetering aan van breedband internetverbindingen in Europa.

Ook de adoptie van breedband in Europa blijft sterk groeien. Zwitserland en Nederland lopen voorop met respectievelijk 45% en 44% breedbandverbindingen met een snelheid van meer dan 10Mbps. In vijf Europese landen nam de breedbandadoptie met meer dan 100% toe: Turkije (250%), Spanje (188%), Frankrijk (144%), Portugal (138%) en Ierland (111%).

Mobiel Internet

Ook is er in dit rapport gekeken naar de mobiele connectiviteit van 56 landen. Hierbij is gekeken naar het gebruik van smartphones, tablets, computers en andere apparatuur die via mobile providers aan internet verbonden zijn. De gemiddelde mobiele internetsnelheid in de in het rapport opgenomen landen ligt tussen 14,7Mbps in Zuid-Korea tot 1,0Mbps in Argentinië. In totaal zijn er twintig landen/regio’s met gemiddelde snelheden boven 4Mbps.De gemiddelde mobiele pieksnelheden liepen sterk uiteen, van 114,2Mbps in Australië tot slechts 5,0Mbps in Iran. In totaal kwamen in 43 landen de pieksnelheden uit boven 10Mbps.

Veel landen boeken vooruitgang op het gebied van netwerkconnectiviteit en mobiel internet. Maar is uw IT infrastructuur al Mobile-ready?  


Bron: Akamai

MyExpo

Login voor uw persoonlijke MyExpo omgeving.
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord vergeten?